در این مطلب قصد داریم به معرفی ۱۰ تکنولوژی جدید کامپیوتر بپردازیم که طبق پیش بینی محققان دانشگاه MIT آمریکا، در سال جاری و سال های پس از آن فراگیر خواهند شد.
1:رایانه های شخصی VR
واقعیت مجازی یا VR از طریق یک هدست و ردیاب حرکتی به شما اجازه میدهد تا در فضایی مجازی و غیرواقعی به گشتوگذار بپردازید انگار که واقعاً آنجا هستید. این فناوری اکنون چند دههای هست که به عنوان یک فناوری امیدبخش در دنیای ما وجود دارد ولی هیچگاه آنطور که باید جا نیافتاده است.
هدستهای واقعیت مجازی مدرن به دو دسته موبایلی یا متصل تقسیم میشوند.
هدستهای موبایلی دارای لنز هستند که باید گوشی موبایل خود را در آنها قرار دهید. لنزها صفحهنمایش را به دو تصویر برای چشمان شما تقسیم میکنند و گوشی هوشمند شما را به یک دستگاه واقعیت مجازی تبدیل میکنند.
هدستهای VR متصل مانند آکیولس ریفت، اچتیسی وایو و پلیاستیشن ویآر بهصورت فیزیکی به رایانههای شخصی متصل هستند
سونی پلیاستیشن ویآر را میتوان بهترین انتخاب در میان هدستهای VR دانست.
2:درایو SSD
درایو SSD مخفف Solid State Draive است که در فارسی درایو حالت جامد معنی شده است.
SSDها نوع نسبتا جدید و بسیار سریعی از حافظه هستند که نسبت به هارد دیسکها دارای سرعت و امنیت انتقال دادهی بالاتری هستند. اما این حافظهها معایبی از جمله قیمت بالا و کند شدن به مرور زمان دارند
درایوهای حالت جامد نوعی از حافظهی سریع و قابلحمل بوده که در پی تصاحب جایگاه هارد دیسکها هستند. این حافظهها انواع مختلفی دارند که همگی بر پایه سلول فلش ناند هستند.
3:صحبت کردن با کامپیوتر
این روزها میان دستیاران صوتی سه شرکت اپل، الکسا آمازون، گوگل رقابت بسیار زیادی شروع شده است به گونهای که مدیران این پروژهها دائما برای یکدیگر کری خوانده و سعی میکنند که محصول خود را برتر نشان دهند
یکی از قابلیت های جذاب ویندوز ۱۰ حضور کورتانا در محیط این ویندوز است. از این به بعد شما می توانید با PC خود همانند تلفن همراه و تبلتتان صحبت کنید و از او بخواهید به شما آدرس بدهد و یا یک یادآوری را برای شما ثبت کند، برایتان جستجو کند و یا جک بگوید!!
4:پردازنده AMD و اینتل
اینتل بیش از یک دهه است که پادشاه رایانه های شخصی است اما AMD با پردازنده جدید رایس رایانه خود به مبارزه می پردازد
وقتی راجع به پردازنده صحبت می کنیم طبیعتا دو انتخاب بیشتر ندارید، اینتل و یا AMD. تقریبا تمام کامپیوترهای دنیا از پردازنده ی ساخت یکی از این دو کمپانی استفاده می کنند، ولی پردازنده های ساخت این دو شرکت هیچ شباهتی با هم ندارند
اشتهای سیری ناپذیر کاربران در سالهای نه چندان دور برای دستیابی به قدرت پردازشی بیشتر در حال حاضر فروکش کرده و آنان علاقه چندانی به تعویض کامپیوتر شخصی و قطعات آن ندارند. اما شرکتهای تولید کننده پردازنده برای کامپیوترهای شخصی که شامل دو کمپانی Intel و AMD میشود، همچنان برای ارائه محصولات و فناوری ساخت جدید ابزار تمایل میکنند.
هر دو کمپانی پردازنده های خود را در بازه ی قیمتی بزرگی عرضه می کنند، اما در مجموع محصولات AMD ارزان تر هستند
کمپانی Intel پیش از این، تراشههای ۱۰ نانومتری را برای عرضه در سال ۲۰۱۶ در نظر گرفته بود اما شکستهای متعدد آنها در روند ساخت و توسعه این تکنولوژی مانع از آن شد که اینتل بتوانند وعده خود را عملی کند. بنابراین آنها ۴ نسل گذشته پردازندهها را با استفاده از تکنولوژی ۱۴ نانومتری به بازار عرضه کردند. حال طبق جدیدترین اخبار منتشر شده آنها اعلام کردهاند که اولین موج از تراشههای ۱۰ نانومتری را تا پایان سال ۲۰۱۷ به بازار عرضه میکند
5:تبلت و نوت بوک مبتنی بر تراشه ARM به همراه ویندوز 10
یکی از هیجانانگیزترین اخبار منتشرشده در هفتههای اخیر، پشتیبانی از معماری پردازندههای ARM در ویندوز ۱۰ است. مایکروسافت پیش از این نیز سابقهی پشتیبانی از پردازندههای ARM در کارنامهی سیستمعامل ویندوز دارد، حال آنکه تلاش چند سال پیش این کمپانی با ویندوز RT اصلا موفق نبود؛ اما به نظر میرسد مایکروسافت با درس گرفتن از شکست خود، سعی دارد با پشتیبانی تمام و کمال از معماری ARM در سیستمعامل ویندوز ۱۰ با تمام امکانات و قابلیتها، دوباره موفقیت را به پلتفرم خود بیاورد.
به نظر میرسد شماری از تولیدکنندگان در حال تدارک برای عرضهی تبلت و نوتبوک ویندوزی مجهز به تراشههای مبتنی بر معماری ARM هستند. مایکروسافت در نظر دارد این بار پشتیبانی از معماری ARM در سیستمعامل ویندوز ۱۰ را به مجموعهای از اپلیکیشنهای خاص محدود نکند و کاربران بتوانند در گجتهای خود از تمام پتانسیل ویندوز ۱۰ و اپلیکیشنهای آن استفاده کنند؛ در این صورت شاهد اجرای میلیونها نرمافزار Win32 (اپلیکیشنهای طراحیشده برای معماری x86) روی پردازندههای ARM خواهیم بود.
مایکروسافت در تائید گفتههای خود مبنی بر پشتیبانی از پردازندههای مبتنی بر ARM، ویدیویی منتشر کرده است و در آن اجرای ویندوز ۱۰ روی تراشهی اسنپدراگون ۸۲۰ را نمایش میدهد. با توجه به همکاری کوالکام با مایکروسافت در جهت پشتیبانی ویندوز ۱۰ از تراشههای مبتنی بر معماری ARM، انتظار میرود اسنپدراگون ۸۳۵ اولین پردازندهای باشد که گجتهای ویندوز ۱۰ به آن مجهز و وارد بازار میشوند.
پشتیبانی از معماری ARM در ویندوز ۱۰ را باید یکی از بهترین اتفاقات دنیای فناوری در سال ۲۰۱۷ خواند
6:بلوتوث 5
برد این تکنولوژی چهار برابر بیشتر از بلوتوث 4 است و سرعت انتقال اطلاعات آن هم 2 برابر شده است. همچنین مصرف انرژی بلوتوث 5 بسیار کمتر شده و به وسیله ی قابلیت های جدیدی که دارد می توان از آن برای وسیله های مختلف استفاده کرد.
7:صفحه نمایش HDR
HDR مخفف High dynamic range یا تصویربرداری دامنه دینامیک بالا است.HDR طوری طراحیشده است که تصاویر واقعیتر بهگونهای که بیشتر شبیه به زندگی واقعی به نظر برسد، نشان دهند.
لپ تاپ هایی مانند XPS 13 و یوگا 910 Lenovo دارای صفحه نمایش HDR هستند که ممکن است در سال آینده در لپ تاپ های بیشتری قرار گیرد
سامسونگ سال گذشته پشتیبانی از محتوای HDR را در گوشیهای هوشمند و تلویزیون های خود آغاز کرد. موبایل گلکسی نوت 7 اولین موبایل از این شرکت برای پشتیبانی از HDR بود.بعدها نیز موبایل های گلکسی اس8 ، گلکسی اس 8 پلاس و گلکسی نوت 8 با صفحه نمایش با قابلیت HDR معرفی و عرضه شدند
8:فن آوری جدید ذخیره سازی و حافظه
اینتل فناوری حافظهی جدیدی با نام Optane Memory معرفی کرده است که با استفاده از آن میتوان سرعت حافظههای HDD را حتی فراتر از سرعت حافظههای SSD بالا برد.
در سالهای اخیر یکی از اصلیترین ارکان در تعیین سرعت عملکرد کامپیوترها نوع حافظهی اصلی است که مورد استفاده قرار میگیرد. کاربران همواره با دو گزینهی اصلی حافظههای HDD و SSD روبهرو هستند که هر یک مزایایی دارد. هارددیسکهای (HDD) معمولی قیمت ارزانتری دارند ولی سرعت عملکرد آنها بهمراتب کمتر است؛ اما در مقابل، حافظههای SSD در کنار سرعت بالا و وزن کمتر، قیمت بالاتری دارند. یکی از تصمیمات اصلی کاربران رایانه شخصی در سالهای اخیر، انتخاب بین سرعت و قیمت پرداختی بوده است؛ اما به نظر میرسد اینتل راه سوم و بهتری برای تصمیمگیری پیدا کرده است. این کمپانی مدعی است که با فناوری جدید حافظه با نام Optane Memory دیگر نیازی به فدا کردن سرعت به دلیل قیمت نیست. بر اساس اطلاعات ارائهشده توسط اینتل، با حافظهی Optane میتوان سرعت حافظههای HDD را به اندازهی SSD بالا برد.
حافظهی اپتان در دو ظرفیت ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی از ۲۴ آوریل با قیمت ۴۴ و ۷۷ دلار راهی بازار خواهد شد.
9: تغیرات برای صفحه کلید
ما در سال جاری تغییرات جالب در صفحه کلید را مشاهده کردیم.اپل یک نوار باریک لمسی به بالای کیبورد اضافه کرده است .در حالی که لنوو روی کیبوردهای تبلت کانورتیبل جدید خود، یوگا بوک، تغییراتی جدی ایجاد کرده است.لنوو تصمیم گرفته از کلیدهای فیزیکی فاصله گرفته و به جای آن از یک کیبورد بک لایت مجازی روی یک پانل تاچ استفاده کرده کند.
10: درگاههای (Port)
با اینکه در سالیان گذشته درگاههای (Port) مختلفی معرفی شده اما هیچکدام نتوانست جای USB را بگیرد. هرچهقدر هم در محافل علمی از نواقص USBها گفته شود باز هم موجب رویگردانی کاربران نشده است. این علاقهی مصرفکنندگان، دانشمندان را بر آن داشت بهجای تعویض، راه تغییر را پیش بگیرند و معایب سنتی درگاههای USB را اصلاح کنند
بعضی از سازندگان کامپیوتر با ظهور USB Type-C همه کاره برای شارژ کامپیوتر ها و اتصال صفحه نمایش ها، دستگاه های ذخیره سازی و سایر لوازم جانبی استفاده کنند